Održan humanitarni koncert studenata MAS (26. i 27.12.2017.)

Humanitarni koncert studenata MAS (26. i 27. 12. 2017.)


Studenti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, potaknuti predprazničnim duhom, posvetili su dva dana djeci koja inače nisu u mogućnosti biti stalna publika klasičnim koncertima, a kojima muzika predstavlja veliku radost. Tako su 26. i 27. 12. 2017. studenti obišli Centar „Vladimir Nazor“, Roditeljsku kuću "Srce za djecu" i Udruženje Edus. 
Koncertnim predstavljanjem pružili su djeci priliku da uživaju u najljepšim notama i izmamili im osmijehe dijeljenjem paketića, koje su svojim donacijama omogućili Sindikat Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu i sponzori Studio Moderna, Vektor Integra, Amadex-Amadeus, Olive BiH i mnogi ljudi dobre volje, a kojima se ovim putem zahvaljujemo. 
Muzika je terapija pogotovo za djecu, na njih djeluje smirujuće i poticajno, i upravo iz tog razloga saradnja između navedenih ustanova nastavit će se i u narednoj godini, a planiran je niz aktivnosti kojima će studenti muzikom, ali i druženjem sa mališanima, uljepšati njihove dane. 

Galerija: kliknuti ovdje

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona