Održan humanitarni koncert studenata MAS (26. i 27.12.2017.)

Humanitarni koncert studenata MAS (26. i 27. 12. 2017.)


Studenti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, potaknuti predprazničnim duhom, posvetili su dva dana djeci koja inače nisu u mogućnosti biti stalna publika klasičnim koncertima, a kojima muzika predstavlja veliku radost. Tako su 26. i 27. 12. 2017. studenti obišli Centar „Vladimir Nazor“, Roditeljsku kuću "Srce za djecu" i Udruženje Edus. 
Koncertnim predstavljanjem pružili su djeci priliku da uživaju u najljepšim notama i izmamili im osmijehe dijeljenjem paketića, koje su svojim donacijama omogućili Sindikat Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu i sponzori Studio Moderna, Vektor Integra, Amadex-Amadeus, Olive BiH i mnogi ljudi dobre volje, a kojima se ovim putem zahvaljujemo. 
Muzika je terapija pogotovo za djecu, na njih djeluje smirujuće i poticajno, i upravo iz tog razloga saradnja između navedenih ustanova nastavit će se i u narednoj godini, a planiran je niz aktivnosti kojima će studenti muzikom, ali i druženjem sa mališanima, uljepšati njihove dane. 

Galerija: kliknuti ovdje

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo Interantional Guitar Festival te Sarajevo Chamber Music Festival. Majske Muzička Svečanosti Sarajevo Chamber Music Festival/Institute

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona