Radionice za učenike i profesore – Bihać (9.-11.3.2017.)

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu nastavlja uspješnu saradnju sa muzičkim školama širom BiH.


U Umjetničkoj školi u Bihaću su od 9. do 11. marta 2017. održane radionice za učenike i profesore Klavirskog i Violinskog odsjeka koje su vodile ass. Ilma Hodović i doc. Azra Medić.


Prigodan popodnevni koncert održale su u petak, 10. marta na kome su izvele sljedeći program: F. Chopin Nocturno op. 48 br. 1 c-mol, F. Schubert Sonatina za violinu i klavir op. 137 br. 1 D-dur, B. Bartok Rumunski plesovi za violinu i klavir i J. Cage Bacchanale za preparirani klavir.


Učesnici radionice su bili svi zainteresovani učenici i nastavnici, a posebno učenici koji se pripremaju za XX Federalno takmičenje koje će se održati u mjesecu aprilu u Čitluku.


Direktor Umjetničke škole u Bihaću Jasmin Čustić izrazio je zadovoljstvno odličnom saradnjom sa Muzičkom akademijom Univerziteta u Sarajevu i dekanom prof. dr. Senadom Kazićem.

 

Adresa dogadjaja: 
Bihać
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo Interantional Guitar Festival te Sarajevo Chamber Music Festival. Majske Muzička Svečanosti Sarajevo Chamber Music Festival/Institute

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona