Renato Kamhi i Antonina Zharava održat će radionice za studente violine i violončela (1.2.2018.)

Renato Kamhi, violina i Antonina Zharava, violončelo održat će radionice za studente violine i violončela u četvrtak, 1. 2. 2018. godine u 11.00 sati na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, soba br. 10 (violina) i soba br. 13 (violončelo).

 

RENATO KAMHI diplomirao je na kraljevskim Konzervatorijima u Briselu i Gentu u klasi prof. Mihaila Bezverkhnog. Rođen je u Sarajevu, a trenutno predaje na Konzervatoriju u Parizu i drži masterclass radionice u Francuskoj i inostranstvu.

Pozivan je da svira solo sa orkestrom u Francuskoj, Bellgiji I Engleskoj. Vođa drugih violina u Filharmonijskom orkestru opera Santiaga u Čileu. Također je svirao u orkestrima u Kini, Italiji, Holandiji, Belgiji i Francuskoj u okviru kojih je snimio i kompakt diskove.

Aktivan je kamerni muzičar na violini i violi. Osnivač je trija ARK i redovan je učesnik na festivalima širom svijeta. Kompakt disk trija Escales izašao je u Francuskoj 2017. godine.

 

ANTONINA ZHARAVA rođena je u Bjelorusiji u porodici umjetnika. Zahvaljujući svojoj međunarodnoj karijeri, inspirirana je i podržana od strane velikih umjetnika u Francuskoj i inostranstvu kao što

su: Philippe Muller, Leom Fleisher, Pamela Frank, Frans Helmerson, Gary Hoffman.

Laureat međunarodnih takmičenja – “Dr. Louis Sigall” u Čileu (2006), “Mladi solista” i “Flame” u Francuskoj (2005), “Popper” u Mađarskoj (2000). Pozivana je i na mnoge festival širom svijeta kao što su: Festival Ravinia u Čikagu (SAD), Akademija Verbija (Švajcarska), Festival kamerne muzike u Rimu (Italija), Piatigorsky International Cello Festival u Los Anđelesu i Muzički festival Heifetz u Wolfeboru (SAD).

Jedan je od osnivača trija ARK s kojim je nastupila širom svijeta. Trenutno živi i radi u Parizu gdje vodi svoje aktivnosti sa čelistima i nastavnicima, predaje violončelo na Konzervatoriju u Parizu.

 

Adresa dogadjaja: 
Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo Interantional Guitar Festival. Majske Muzička Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona