Renato Kamhi i Antonina Zharava održat će radionice za studente violine i violončela (1.2.2018.)

Renato Kamhi, violina i Antonina Zharava, violončelo održat će radionice za studente violine i violončela u četvrtak, 1. 2. 2018. godine u 11.00 sati na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, soba br. 10 (violina) i soba br. 13 (violončelo).

 

RENATO KAMHI diplomirao je na kraljevskim Konzervatorijima u Briselu i Gentu u klasi prof. Mihaila Bezverkhnog. Rođen je u Sarajevu, a trenutno predaje na Konzervatoriju u Parizu i drži masterclass radionice u Francuskoj i inostranstvu.

Pozivan je da svira solo sa orkestrom u Francuskoj, Bellgiji I Engleskoj. Vođa drugih violina u Filharmonijskom orkestru opera Santiaga u Čileu. Također je svirao u orkestrima u Kini, Italiji, Holandiji, Belgiji i Francuskoj u okviru kojih je snimio i kompakt diskove.

Aktivan je kamerni muzičar na violini i violi. Osnivač je trija ARK i redovan je učesnik na festivalima širom svijeta. Kompakt disk trija Escales izašao je u Francuskoj 2017. godine.

 

ANTONINA ZHARAVA rođena je u Bjelorusiji u porodici umjetnika. Zahvaljujući svojoj međunarodnoj karijeri, inspirirana je i podržana od strane velikih umjetnika u Francuskoj i inostranstvu kao što

su: Philippe Muller, Leom Fleisher, Pamela Frank, Frans Helmerson, Gary Hoffman.

Laureat međunarodnih takmičenja – “Dr. Louis Sigall” u Čileu (2006), “Mladi solista” i “Flame” u Francuskoj (2005), “Popper” u Mađarskoj (2000). Pozivana je i na mnoge festival širom svijeta kao što su: Festival Ravinia u Čikagu (SAD), Akademija Verbija (Švajcarska), Festival kamerne muzike u Rimu (Italija), Piatigorsky International Cello Festival u Los Anđelesu i Muzički festival Heifetz u Wolfeboru (SAD).

Jedan je od osnivača trija ARK s kojim je nastupila širom svijeta. Trenutno živi i radi u Parizu gdje vodi svoje aktivnosti sa čelistima i nastavnicima, predaje violončelo na Konzervatoriju u Parizu.

 

Adresa dogadjaja: 
Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo Interantional Guitar Festival te Sarajevo Chamber Music Festival. Majske Muzička Svečanosti Sarajevo Chamber Music Festival/Institute

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona