Studentska radionica Podijelimo znanje (26.4.2017.)

ODSJEK ZA MUZIČKU TEORIJU I PEDAGOGIJU
CENTAR ZA MUZIČKU EDUKACIJU MUZIČKE AKADEMIJE U SARAJEVU

PREDSTAVLJAJU
STUDENTSKU RADIONICU 

PODIJELIMO ZNANJE

Podijelimo znanje je projekt Odsjeka za muzičku teoriju i pedagogiju i Centra za muzičku edukaciju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, kreiran na inicijativu nastavnika i saradnika navedenog Odsjeka. Projekt je inicijalno zamišljen kao ciklus radionica unutar kojih će studenti, kroz individualne i grupne prezentacije biti pozvani na kreativno promišljanje, razvoj i prezentaciju stečenih znanja i iskustava iz teorijskih i praktičnih oblasti muzičkog djelovanja. 
Osnovna ideja projekta je da potakne studente muzike na kreativno muzičko mišljenje i ponudi im prostor u kojem ga mogu prezentirati svojim kolegama na inovativan način.
Nastao u ubjeđenju da snagom ideje možemo preispitivati uvriježene stavove i mišljenja, i tako mijenjati svijet oko nas, projekt Podijelimo znanje namijenjen je studentima otvorenog uma, koji su svoju potragu za dubljim razmišljanjima o prirodi, porijeklu, svrsi, funkciji muzičkih pojava spremni podijeliti sa svojim kolegama u formi kratkih govora do 15 minuta.
Stoga će u prvom izdanju ciklusa radionica Podijelimo znanje svoje koncepte spremno i hrabro predstaviti studenti Odsjeka za muzičku teoriju i pedagogiju. Pozivamo i studente ostalih odsjeka da uzmu učešće u radionici.

Srijeda, 26. 4. 2017.  u 16.00 sati, soba 2

Adresa dogadjaja: 
Muzička akademija u Sarajevu
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo Interantional Guitar Festival. Majske Muzička Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona