Informativni dan - Erasmus+

S ciljem približavanja informacija o programu Erasmus+, Služba za međunarodnu saradnju organizuje Međunarodni informativni dan za studente, nastavnike i saradnike Univerziteta u Sarajevu. Informativni dan će se održati u utorak, 18. aprila 2017. godine sa početkom u 12.00 sati u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.
Pored informacija o otvorenim Erasmus+ konkursima, ovaj info dan će poslužiti i kao radionica gdje ćemo pobliže objasniti postupak prijavljivanja, upoznati sve zainteresovane sa traženom dokumentacijom, pravilno ispunjavanje, te upoznavanje sa ključnim fazama (ko potpisuje dokumente, način dostavljanja, itd), a sve kako bi vam olakšali proces prijave i omogućili da provedete akademsku/administrativnu mobilnost u inostranstvu.
Pored ovih informacija, sa nama će biti i predstavnici Univerziteta u Portu (Portugal) i Univerziteta u Jaenu (Španija) koji će vas pobliže upoznati sa akademskom ponudom na njihovim univerzitetima i mogućnostima prijave.
Ovo će ujedno biti prilika za akademsko osoblje da uspostave kontakte sa ovim univerzitetima za buduće projekte u okviru Erasmus+ programa ili nekih drugih.

FB event: https://www.facebook.com/events/1454308411307705/

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo Interantional Guitar Festival. Majske Muzička Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona