Informativni dan - Erasmus+

S ciljem približavanja informacija o programu Erasmus+, Služba za međunarodnu saradnju organizuje Međunarodni informativni dan za studente, nastavnike i saradnike Univerziteta u Sarajevu. Informativni dan će se održati u utorak, 18. aprila 2017. godine sa početkom u 12.00 sati u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.
Pored informacija o otvorenim Erasmus+ konkursima, ovaj info dan će poslužiti i kao radionica gdje ćemo pobliže objasniti postupak prijavljivanja, upoznati sve zainteresovane sa traženom dokumentacijom, pravilno ispunjavanje, te upoznavanje sa ključnim fazama (ko potpisuje dokumente, način dostavljanja, itd), a sve kako bi vam olakšali proces prijave i omogućili da provedete akademsku/administrativnu mobilnost u inostranstvu.
Pored ovih informacija, sa nama će biti i predstavnici Univerziteta u Portu (Portugal) i Univerziteta u Jaenu (Španija) koji će vas pobliže upoznati sa akademskom ponudom na njihovim univerzitetima i mogućnostima prijave.
Ovo će ujedno biti prilika za akademsko osoblje da uspostave kontakte sa ovim univerzitetima za buduće projekte u okviru Erasmus+ programa ili nekih drugih.

FB event: https://www.facebook.com/events/1454308411307705/

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo Interantional Guitar Festival te Sarajevo Chamber Music Festival. Majske Muzička Svečanosti Sarajevo Chamber Music Festival/Institute

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona