Održan „Dan otvorenih vrata Muzičke akademije u Sarajevu“

U okviru planiranih aktivnosti kampanje za promociju upisa na Univerzitet u Sarajevu u studijskoj 2019/2020. godini pod sloganom „Budi šta jesi, studiraj šta želiš“ Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu i Centar za muzičku edukaciju su 27. marta 2019. godine organizirali „Dan otvorenih vrata“.

Akademiju su posjetili učenici srednjih muzičkih škola iz Bosne i Hercegovine, za koje je organiziran koncert dobrodošlice. Nakon koncerta učenici su imali priliku da se upoznaju sa predmetnim nastavnicima svih odsjeka i dobiju korisne informacije o studiranju na Akademiji, programima, načinu realiziranja i polaganja prijemnog ispita i drugim sadržajima koji su na raspolaganju studentima Akademije.

Nastavnici srednjih škola i Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu su imali priliku da razmijene profesionalna iskustva i razgovaraju o daljnjoj zajedničkoj saradnji.


Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona