Sakib Lačević jednoglasno izabran za novog predsjednika Udruženja muzičkih/glazbenih i baletnih pedagoga FBiH

Sakib Lačević jednoglasno izabran za novog predsjednika Udruženja muzičkih/glazbenih i baletnih pedagoga FBiH 

 

U subotu, 24. marta 2018. s početkom u 12.00 sati u Sali Srednje muzičke škole Sarajevo, održana je izborna skupština Udruženja muzičkih/glazbenih i baletnih pedagoga FBiH, na kojoj je izabran novi predsjednik društva.

Nakon muzičke numere Joueurs de flute (Albert Roussell) koju je izvela Marijana Čutura, studentica druge godine Odsjeka za duvačke instrumente Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu u klasi van. prof. mr. Sakiba Lačevića, uz klavirsku pratnju Lejle Klepo Hadžić, skupština je otvorena uvodnim riječima dobrodošlice dekana Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, Senada Kazića.

Pošto je usvojen dnevni red i izabrano radno Predsjedništvo, sada već bivši predsjednik Udruženja Dževad Šabanagić podnio je izvještaj o radu organa Udruženja tokom cijele godine. Također su donijete i odluke o novim imenovanjima, pa je tako za novog predsjednika Skupštine izabran Senad Kazić, dok je za potpredsjednika izabrana Ivanka Vrhovac, zatim za članove Upravnog odbora Udruženja izabrani su Josip Dujmušić, Mladen Jelović, Nedžmila Omerćehajić i Selma Verem, a za Nadzorni odbor Udruženja izabrani su Melita Čičić, Mustafa Mujbegović i Miralem Mejremić.

Za novog predsjednika Udruženja muzičkih/glazbenih i baletnih pedagoga FBiH jednoglasno je izabran Sakib Lačević, profesor flaute na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu. Tom prilikom predsjednik Skupštine Senad Kazić, uručio je zahvalnicu profesoru Dževadu Šabanagiću koji je ujedno primio priznanje  prvog "Počasnog člana" za poseban doprinos radu Udruženja.

Nakon predstavljanja svih ideja i projekata Udruženja, te kraće diskusije o sredstvima finansiranja istih, predsjedavajući Skupštine Senad Kazić zaključio je skupštinu. Uslijedilo je druženje i razgovor uz prigodan koktel.

Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona