Institucionalna posjeta Muzičkom konzervatoriju u Vigu, Španija (23.4. - 27.4.)

U okviru projekta Erasmus+ u periodu od 23. do 27. aprila 2017. godine u Vigu (Španija) boravili su dekan Muzičke akademije dr. Senad Kazić, prodekanesa za koncertnu djelatnost dr. Lana Paćuka i prodekanesa za međunarodnu saradnju mr. Maja Ačkar Zlatarević.  
Predavanja iz svojih oblasti održali su dr. Senad Kazić i dr. Lana Paćuka, dok je Maja Ačkar Zlatarević radila sa studentima čembala. 
Koncert pod nazivom Piano music from Bosnia održan je 25. aprila, a realizirale su ga Maja Ačkar Zlatarević i Lana Paćuka. Prije početka izvođenja kompozicija održan je kratki uvod s obzirom da publika ne poznaje tradiciju naših prostora, ali je koncert bio izuzetno dobro prihvaćen. 
U Vigu u sklopu Erasmus+ projekta su na razmjeni i tri studenta Muzičke akademije.  
Zvanična posjeta Muzičkog konzervatorija iz Viga (Conservatorio superior de música de Vigo) Muzičkoj akademiji u Sarajevu, planirana je za kraj oktobra 2017. godine. 
Iskreno se nadamo i budućoj razmjeni studenata i profesora! 

Adresa dogadjaja: 
Vigo, Španija
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo Interantional Guitar Festival. Majske Muzička Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona