Obavijesti - Međunarodna saradnja

Dragi studenti,

Dobrodošli u novu 2020/2021. školsku godinu!

 

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu ima zadovoljstvo da Vam pored svojih programa može ponuditi i mogućnost da se prijavite za programe mobilnosti na institucijama s kojima Univerzitet u Sarajevu ima potpisane ugovore o saradnji, ali i na institucijama koje su partneri Muzičke akademije UNSA na osnovu potpisanih bilateralnih ugovora.

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu objavila je pozive za nove programe mobilnosti u okviru programa K107 Erasmus+ za ljetni semestar, koji će biti realizirani u ovisnosti o epidemiološkoj situaciji i propisima koji iz nje proizilaze, a programe najavljuju i naši partneri.

Pozivam Vas da pratite pozive i razmotrite mogućnost da dio svoga studija ma Muzičkoj akademiji UNSA realizirate na nekoj od partnerskih institucija.

Stojimo Vam na raspolaganju za savjete i praktičnu pomoć u pripremi vaših prijava.

Sretno!

 

doc. dr. Amila Ramović

Prodekanesa za međunarodnu saradnju UNSA

amila.ramovic@mas.unsa.ba

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

OTVORENI POZIVI:

 

Informacija Službe za međunarodnu saradnju UNSA o konkursima mobilnosti 2020/2021.

https://international.unsa.ba/konkursi-za-ljetni-semestar-2020-2021-godine/

 

U okviru Erasmus+ programa KA107 otvoren je konkurs za međunarodnu kreditnu mobilnost na UNIVERZITET U PEČUJU, Mađarska: Fakultet muzičkih i vizuelnih umjetnosti. Rok za prijavu: 05. novembra 2020. godine, u ponudi su programi iz različitih oblasti muzičkih umjetnosti.

Više na: https://international.unsa.ba/

Rok za prijavu: 05. novembar 2020. godine

 

U okviru Erasmus+ programa KA107 otvoren je konkurs za međunarodnu kreditnu mobilnost na PALACKY UNIVERZITETU U OLOMOUCU, u ponudi su programi iz oblasti muzikologije (češka muzika).

Više na: https://international.unsa.ba/

Rok za prijavu: 29. oktobar 2020. godine

 

U okviru Erasmus+ programa KA107 otvoren je konkurs za međunarodnu kreditnu mobilnost na L'UNIVERSITÉ PARIS-EST CRÉTEIL, za ljetni semestar 2020/2021.

U ponudi su programi iz oblasti muzičke edukacije (na francuskom jeziku),

Više na: https://international.unsa.ba/

Rok za prijavu: 29. oktobar 2020. godine

 

U okviru Erasmus+ programa KA107 otvoren je konkurs za međunarodnu kreditnu mobilnost na UNIVERZITETU U SAARLANDU, Njemačka (teorijske discipline) za ljetni semestar 2020/2021.

Više na: https://international.unsa.ba/

Rok za prijavu: 29. oktobar 2020. godine

 

U okviru Erasmus+ programa KA107 otvoren je konkurs za međunarodnu kreditnu mobilnost na UNIVERZITETU U GRAZU za studente i nastavno osoblje (teorijske discipline) za ljetni semestar 2020/2021.

Više na: https://international.unsa.ba/

Rok za prijavu: 14. oktobar 2020. godine

 

U okviru Erasmus+ programa KA107 otvoren je konkurs za međunarodnu kreditnu mobilnost na UNIVERZITETU U GRANADI za ljetni semestar 2020/2021.

Više na: https://international.unsa.ba/

Rok za prijavu: 09. oktobar 2020. godine

 

U okviru Erasmus+ programa KA107 otvoren je konkurs za međunarodnu kreditnu mobilnost na UNIVERZITETU NOVA LISBOA u PORTUGALU za ljetni semestar 2020/2021.

Više na: https://international.unsa.ba/

Rok za prijavu: 31. oktobar 2020. godine

 

U okviru Erasmus+ programa KA107 otvoren je konkurs za međunarodnu kreditnu mobilnost na UNIVERZITET U BARCELONI u ŠPANIJI za ljetni semestar 2020/2021.

Više na: https://international.unsa.ba/

Rok za prijavu: 21. septembar 2020. godine

 

Obavezno pročitati opšte uslove i instrukcije za prijavu konkursa kojeg raspisuje Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu!

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

LINKOVI NAŠIH PARTNERA:

 

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu

https://international.unsa.ba

 

Conservatorio di Musica Giuseppe Tartini Trieste

https://conts.it

 

Conservatorio Superior de Música de Vigo

https://www.csmvigo.com

 

Fakultet muzičke umetnosti Beograd

http://www.fmu.bg.ac.rs

 

Muzička akademija Zagreb

http://www.muza.unizg.hr

 

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

https://www.dkdm.dk

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Poziv za studij u Trstu (Konzervatorij Tartin)

Izvrsna prilika da akademsku 2018./19. godinu provedete u Trstu studirajući na Konzervatoriju Tartin (https://conts.it/), a sve u okviru ERASMUS+ programa.

Za sve informacije kontaktirajte prodekanesu za međunarodnu saradnju, prof. Maju Ačkar na e-mail maja.ackar-zlatarevic@mas.unsa.ba

 

Erasmus+ stipendije na Univerzitetu umjetnosti u Grazu

Obavještavaju se studenti da je rok za aplikacije za ERASMUS+ stipendije na Univerzitetu umjetnosti u Grazu otvoren do 10. 10. 2018. godine.  
Detaljnije informacije možete pronaći na https://www.kug.ac.at/en/studies-further-education/studies/international/erasmus/incomings-exchange-students.html

 

Erasmus+ stipendije za 2018./2019. (CSM Vigo) 

Obavještavaju se studenti koji žele aplicirati za studij u narednoj školskoj godini na CSM Vigo da aplikacije za ERASMUS+ stipendiju mogu izvršiti isključivo online na http://www.aec.dreamapply.com/

Za sve dodatne informacije kontaktirajte prodekanesu za međunarodnu saradnju prof. Maju Ačkar putem e-maila maja.ackar-zlatarevic@mas.unsa.ba

 

Erasmus+ (Muzički konzervatorij Vigo, Španija)

Poziv studentima druge, treće, četvrte i pete godine umjetničkih odsjeka da apliciraju na Erasmus+ program u okviru saradnje Muzičkog konzervatorija iz Viga, Španija i naše Akademije. Poznavanje španskog jezika je uslov za studente muzikologije i etnomuzikologije, te MTP odsjeka.
Informacije o CSMVI potražite na http://www.conservatoriosuperiorvigo.com/
Kontakt osoba je prof. Maja Ačkar, prodekanesa za međunarodnu saradnju (e-mail maja.ackar-zlatarevic@mas.unsa.ba)

 

EUPHONY 2018. 
Poziv studentima Gudačkog odsjeka da apliciraju za učešće u projektu EUPHONY 2018. U projektu sudjeluju studenti partnerskih akademija iz Zagreba, Ljubljane, Budimpešta, Gratza i Linza. 
Letak sa uputama o načinu apliciranja pogledajte na http://www.muza.unizg.hr/wp-content/uploads/2017/11/EUphony_engl_web.pdf 
Onlinu aplikaciju zatražiti putem e-maila euphony2018@bruckneruni.at
Za sve dodatne informacije kontaktirati prodekanesu za međunarodnu saradnju prof. Maju Ačkar (e-mail maja.ackar-zlatarevic@mas.unsa.ba

 

Sajam stipendija 19. 10. 2017.

Sajam stipendija u organizaciji Univerziteta u Sarajevu 

19. 10. 2017. od 10.00-16.00 sati / Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu

Detaljnije na: unsa.ba 

 

Erasmus+ stipendije za 2017./2018. 

Pozivamo studente da apliciraju za stipendije programa Erasmus+ za narednu školsku 2017./18. godinu.
Muzička akademija nudi mobilnost u okviru bilateralnog sporazuma sa Konzervatorijem G. Tartini iz Trsta, Italija (http://www.conservatorio.trieste.it/).
Zainteresovani studenti treba da se jave prodekanesi za međunarodnu saradnju prof. Maji Ačkar, putem e-maila ackar_maja@yahoo.com ili lično.

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona