Koordinatorica Koncertne sezone MAS Aida Adžović asistirala u organizaciji ECLAT Festivala u Stuttgartu

Koordinatorica Koncertne sezone Muzičke akademije UNSA, Aida Adžović bila je dio organizacionog tima ECLAT Festivala, koji je održan od 31. januara do 4. februara 2024. godine u Theaterhaus Stuttgart, gdje je asistirala u organizaciji tri produkcije ansambla Neue Vocalsolisten: https://www.neuevocalsolisten.de/en/archiv/2024/.

ECLAT Festival Stuttgart jedna je od najprestižnijih platformi za afirmaciju Nove muzike u Njemačkoj i promociju internacionalne nezavisne scene. Festival, koji realizira Musik der Jahrhunderte (MDJ), otvoren je ka različitim tendencijama na polju savremene muzike, te kontinuirano potvrđuje spremnost na rizik i težnju ka neočekivanom. S fokusom na umjetnike koji u svom radu istražuju i koriste mogućnosti digitalnih medija, sklonih žanrovskim eksperimentima, te širenju perspektiva i prostora djelovanja, ECLAT predstavlja interdisciplinarne formate između muzičkog teatra, performansa, instalacije i koncertne izvedbe s fokusom na projektima koji odražavaju savremene umjetničke diskurse i smješteni su u aktuelni društveni kontekst.

Organizator ECLAT Festivala je Musik der Jahrhunderte (MDJ), organizacija čiji je višedecenijski rad usmjeren ka produkciji, interpretaciji i organizaciji na polju savremene muzike. Osim umjetničkog i menadžerskog aspekta djelovanja ansambla Neue Vocalsolisten, te realizacije ECLAT Festivala kao dvije centralne tačke djelovanja, MDJ producira do 80 svjetskih premijera godišnje, te potiče umrežavanje festivala, kompozitora i izvođača, što rezultira različitim internacionalnim (ko)produkcijama.

Više informacija o ECLAT Festivalu: https://www.eclat.org/en/about-eclat/the-festival/.

Adresa dogadjaja: 
Stuttgart, Njemačka
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona