Poziv na radionicu Ryan T. Nelsona

POZIV na radionicu Ryan T. Nelsona

Ryan T. Nelson održat će radionicu kao dio projekta BH Broadwaya. Radionica traje tri dana, 27., 28. i 29. 5. 2019. i fokusira se na izvedbu faves koja uključuje vokalnu tehniku ​​i glumu, ali kroz personalizirani i dokumentaristički pristup. Radionica predstavlja prvi dio projekta BH Broadway, nakon čega će sudionici radionice biti odabrani za drugi dio projekta: sudjelovanje u kabareu "Moja pjesma" u Sarajevu od 3. 9. 2019. 

SVI ZAINTERESIRANI SU POZVANI U SRIJEDU, 23. 5. u 14.00 sati u iMTM Institut za muziku, teatar i multimediju (Obala Kulina bana 24) na audiciju. Potrebno je spremiti jednu numeru iz mjuzikla po izboru.

Ryan T. Nelson je predavač na muzičkom i teatarskom odsjeku Fakulteta za komunikacije na Northwestern Univerzitetu i muzički direktor Northwestern Virginia Wadsworth Wirtz centra za scenske umjetnosti. Muzički je supervizor za Američki projekt muzičkog pozorišta (AMTP). Ryan je rezidentni muzički redatelj u Marriott Theatreu u Chicagu, gdje je radio na više desetina produkcija, uključujući i svjetske premijere Heroja, Andrewa Lloyda Webbera: Sada i zauvijek i za dječake. Njegov rad na Chorus i The Light na Piazzi u Marriottu dobio je priznanje Joseph Jefferson za izvrsnost u kazalištu u Chicagu. Ryan je također vodio i orkestrirao produkciju u Chicago Shakespeare Theatre i kazalištu Asolo Repertory (Sarasota, Florida).

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona