Rektorica Univerziteta za muziku i dramske umjetnosti iz Graza u posjeti Muzičkoj akademiji - donacija knjiga i nota Biblioteci MA (7. 6. 2018.)

Rektorica Univerziteta za muziku i dramske umjetnosti iz Graza (KUG) dr. Elisabeth Freismuth i gospođa Samira Seferović, referentica za međunarodnu saradnju asocijacije UNIKO (Universities Austria), boravile su u dvodnevnoj posjeti Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu. Tom prilikom je u četvrtak 7. juna Biblioteci Muzičke akademije uručena vrijedna donacija edukacijskog materijala (knjige, muzikalije, audiovizuelni materijal) kao poklon Univerzitetske biblioteke Univerziteta za muziku i dramske umjetnosti iz Graza. Gošće su prisustvovale i završnom koncertu Majskih muzičkih svečanosti u srijedu 6. juna u Narodnom pozorištu u Sarajevu. 
Za vrijeme sastanka sa Dekanom Muzičke akademije prof. dr. Senadom Kazićem i prodekanesama prof. dr. Tamarom Karača Beljak i prof. Majom Ačkar Zlatarević, razgovaralo se o dosadašnjoj uspješnoj saradnji, te o unaprijeđenju i širenju iste.

 

Adresa dogadjaja: 
Muzička akademija u Sarajevu
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona