Svečana završnica online festivala 13. Majske muzičke svečanosti

Svečana završnica online festivala 13. Majske muzičke svečanosti!

 

Online festival 13. Majske muzičke svečanosti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu završavaju se istinski svečano i potvrdno cjelokupnoj ideji Online festivala, a to je da umjetnost živi i nadahnjuje uprkos svim okolnostima.

Ovogodišnji festival završava se premijernim izvođenjem djela, studenta Odsjeka za kompoziciju Mirze Gološa u klasi profesora Dine Rešidbegovića. Riječ je o dvije kompozicije, "SYNC To BUG" i “(DIS)ENTANGLEMENT”, koje svojim inovativnim kompozicionim tehnikama na najbolji način upućuju poruku o svijetloj budućnosti bosanskohercegovačke umjetničke muzike.

Uz link https://www.youtube.com/watch?v=prhK5Ne0Xr8 zahvaljujemo se svima koji su kontinuiranim dijeljenjem videa ispratili prvo online izdanje festivala 13. Majske muzičke svečanosti, čemu u prilog govori preko 4000 pregleda koncerata festivala, i na ovaj način podržali studente i profesore u njihovim nastojanjima da u ovom teškom periodu umjetničku muziku sa koncertnih podija prenesu u domove. 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona