Trio PHACE na SONEMUS Festu 2022 (17.10.2022.)

Ovogodišnje izdanje SONEMUS Festa, koje će se održati u Sarajevu u periodu od 15. do 19. oktobra 2022. godine, uključuje tri koncerta gdje će različiti ansambli izvesti neka od etabliranih djela savremene umjetničke muzike.

U ponedjeljak, 17. oktobra 2022. godine u Galeriji Bosanskog kulturnog centra KS s početkom u 20.00, predstavit će se članovi renomiranog austrijskog PHACE Ensemble. Ovom prilikom će kao trio nastupiti eminentni muzičari i članovi ovog ansambla, Ivana Pristasova Zaugg (violina), Roland Schueler (violončelo) i Mathilde Hoursiangou (klavir).

Na programu će se naći djela eminentnih evropskih kompozitora kao što su “Tox” za violinu, violončelo i klavir Reinharda Fuchsa i “Capriccio Meccanico” za violinu i klavir Ališera Sijarića. Trio PHACE će izvesti i kompozicije tri mlade perspektivne kompozitorice: “MATH” za violinu, violončelo i klavir Hanan Hadžajlić, “Variazioni sul bianco” za violončelo i klavir Daniele Terranove i “Il colore dell'ombra” za violinu, violončelo i klavir Clare Iannotte, koja su već ušla u repertoare značajnih evropskih ansambala.

Udruženje Nove Muzike – SONEMUS koncert realizuje u saradnji sa Muzičkom akademijom Univerziteta u Sarajevu, Austrijskim kulturnim forumom Sarajevo i Bosanskim kulturnim centrom KS.

Ulaznice po cijeni od 10 KM dostupne su na online platformi kupikartu.ba, kao i na svim prodajnim mjestima ovog servisa.

Adresa dogadjaja: 
Galerija Bosanskog kulturnog centra – BKC, Sarajevo
Galerija: 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona