Obavijesti

POZIV NA PREDAVANJA ISTAKNUTIH DIRIGENATA HORA BEČKIH DJEČAKA I SUPERARA (11. 6. 2019.)

Muzička akademija i Centar za muzičku edukaciju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa Udruženjem “Superar u BiH” organizuju stručnu edukaciju nastavnika/profesora muzičke/glazbene kulture osnovnih općeobrazovnih škola, gimnazija i specijalnih škola iz Kantona Sarajevo, nastavnike/profesore skupnog muziciranja – hor i orkestar osnovnih i srednjih muzičkih/glazbenih škola.

Stručna edukacija održat će se u utorak 11. 6. 2019. godine na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu. Pozivamo Vas da navedenog dana prisustvujete interaktivnom edukativnom programu sa sljedećim temama i rasporedom:

14:00 "Music for social change - the spirit of Superar"

Predavač: Andy Icochea Icochea, muzički direktor Superar International

15:00 Pauza

15:30 "From Roots to Revolution in Music education“

Predavač: Gerald Wirth, predsjednik i umjetnički direktor Hora bečkih dječaka

Očekujemo Vas sa velikim zadovoljstvom i nadamo se uspješnom radu!

Dobro došli!

 

OBAVIJEST – MASTERCLASS IZ SOLO PJEVANJA (8. 3. 2019.)

Centar za muzičku edukaciju u saradnji sa Odsjekom za solo pjevanje organizuje masterclass iz solo pjevanja!

Masterclass će održati prof. Berislav Jerković sa Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, u petak 8. 3. 2019. godine, od 15:00 - 17:30 sati. Masterclass će se održati u Maloj sali Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Isti dan, studenti solo pjevanja sa Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku će održati koncert u Bošnjačkom institutu – Fondaciji Adila Zulfikarpašića, sa početkom u 19 sati.

Ulaz na koncert je slobodan.

Dobro došli!

 

OBAVIJEST O XIII. DANU OTVORENIH VRATA MUZIČKE AKADEMIJE (27. 3. 2019.) 

Obavještavamo Vas da ćemo za učenike i nastavnike srednjih muzičkih/glazbenih škola iz FBiH organizirati XII. DAN OTVORENIH VRATA MUZIČKE AKADEMIJE, u srijedu, 27.3.2019. godine.
Pozivamo Vas da navedenog dana posjetite Muzičku akademiju, posebno učenike zainteresirane za nastavak školovanja na Muzičkoj akademiji i njihove nastavnike. Planiramo susrete nastavnika i studenata Akademije sa zainteresovanim učenicima i nastavnicima za predmete: kompozicija, dirigovanje, solo pjevanje, klavir, udaraljke, violina, viola, violončelo, gitara, klarinet, flauta, truba,  harmonika, muzikologija, etnomuzikologija, solfeggio, harmonija, kontrapunkt i analiza muzičkih oblika. Ukoliko postoje kandidati zainteresirani za neki instrument ili predmet izvan ponuđenog spiska molimo da nas kontaktirate radi dogovora.
Vaš dolazak očekujemo do 10.00 sati. Planiramo da se sve aktivnosti završe oko 15.00 sati istog dana. Za sve goste planiramo malo osvježenje.
Molimo da nam na fax 033/444-896 ili na e-mail centarzamuzedu@mas.unsa.ba obavezno što prije pošaljete potvrdu Vašeg dolaska, tj. za koje predmete i instrumente ste zainteresovani, broj učenika i nastavnika i iz koje škole dolazite radi lakše organizacije.

 

Masterclass prof. Srđana Paunovića (15.12.2017.) 

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu i Centar za muzičku edukaciju Muzičke akademije organizovat će edukativni program - masterclass za profesore i učenike osnovnih muzičkih škola, Srednje muzičke škole Kantona Sarajevo i studente Muzičke akademije. Masterclass će održati prof. Srđan Paunović, u petak 15. 12. 2017. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu od 10.00-16.00 sati. 

Satnica masterclassa je sljedeća: 


10.00-11.30 grupni čas/predavanja sa đacima i nastavnicima osnovnih škola
12.30-16.00 individualni časovi sa nastavnicima, đacima srednje škole i studentima MAS 

 

FESTIVALI

Pod okriljem Koncertne sezone realiziraju se i festivali Majske Muzičke Svečanosti, Sonemus Fest, Sarajevo International Guitar Festival. Majske Muzičke Svečanosti Sarajevo International Guitar Festival Sonemus Fest

KONCERTI

Kroz različite forme koncerata (koncerti ansambala, cjelovečernji recitali, koncerti mješovitog karaktera) prezentiraju se svi Odsjeci akademije, te njena bogata umjetnička i koncertna aktivnost. Koncertna sezona